Det är 30 grader ute.
Det var tungt, men jag tror att det kan vara värt det.
Ska göra en potatispizza med västerbottenost och färsk ruccola på och till det serveras det stekt chorizokorv.
En med mild smak och en lite hetare variant.


Recept på potatispizzan:
Ca 4 portioner
En paket färdig pizzamix (jag kör på en färdig pizzadeg på rulle)
En påse västerbottenost (jag köpte två stycken=300 gram)
En god olivolja
En påse ruccolasallad
Pepparmix eller nymald (jag ska använda vanlig mald svartpeppar)
Flingsalt
Gör såhär:
Smörj en plåt med lite olivolja.
Kavla ut pizzadegen så den täcker hela plåten.
Skiva potatisen tunt och lägg skivorna jämnt i rader på degen.
Ringla på lite olivolja.
Lägg på riven västerbottenost och ev. några nypor peppar.
Grädda i 15-20 minuter i 225 grader, eller tills pizzan fått färg.
Ta ut och låt svalna.
Toppa med lite flingsalt och strö slutligen på ruccolasalladen.
Servera genast.
Nu måste jag sätta lite fart för snart är sambon hemma från jobbet och så ska vi hinna äta innan klockan slår 18 för då kommer Anna & Stefan hit och fikar.
Tjing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar